fredag den 9. april 2010

Syge eksame med Pia QT

Oscar Alexander Fryd Ramsing, Sophie Lake og Sophia Yhlen er til syge eksamen i mundtlig engelsk !!

- Held og lykke til dem :)

Jesus var en groove man! Year!

4 Studie 10'ere ( Jonas Viking, Niggie, Jannik Brown og Camille Atzen )-opførte idag i dansktimen, rappen om danskeren der sad i en nazikælder, hvor en russer blev dræbt, og jesus kom og kyssede ham.

- Stine var meget imponeret!

torsdag den 8. april 2010

Magnus er forvirret Ulla!

"Hvorfor går y aksen pludselig op ad Ulla?, Jeg er forvirret", siger Magnus til Ulla...

Hej, hej siger Ulla

Prøv at hør her: I skal være her sharp klokken halv, og hvis ikke I er det, så kan I også bare selv være uden om det, for det er jeres egen skyld!

jonas jonas og oscar må gerne forlade klassen

"hej hej siger vi", siger ulla
men vi går ikke

tirsdag den 6. april 2010

Hele Danmark Nationalfugl


Det er nok de færreste, der er klar over, at egernet er det eneste pattedyr, som lægger æg (*). Og derfor fik egernet desværre ikke en retfærdig, demokratisk chance, da man skulle vælge Danmarks nationalfugl. Det er vi naturligvis mange, der er stærkt forbitrede over, og derfor har vi oprettet dette indlæg som en hyldest til Danmarks rigtigenationalfugl: EGERNET!

Ordsprog:
"Don't cross the squirrel, if you can't get out of the kitchen"
"Han er ikke det skarpeste egern i skuffen"
"Mit egern er stærkere end din far"
"Fra asken til egernet"
"Hasta La Vista Egern"
"Brændt egern skyr' ilden"

Og husk altid: Man bliver ikke selv hvid, fordi man sværter et egern.



Vigtigt!
Hvis du er nødt til at håndtere et egern med de bare næver, husk da altid at holde det i halen, så det ikke kan komme til at bide dig - dette gælder naturligvis ikke kvæleregern, som har så stærke halemuskler, at de kan hæve sig op i vandret stilling...


* Ja, ja. Nu er der sikkert en biolog her og der, der vil påpege, at det australske næbdyr også er et pattedyr, der lægger æg... Men de kan skide i havet (biologerne, altså -- næbdyret gør det sikkert allerede).

Kakapo fuglen ( Ugle-Papegøjen ) uddør!



Kakapoen, også kaldet ugle-papegøjen, er tæt på at uddø. Den lever i New Zealands skove. Ugle-Papegøjen er en yderst truet fugle art, og der eksistere kun ca. 100 eksemplarer af denne art.
Kakapoen kan veje op til fem kilo, og er den eneste papegøje art i verden, der ikke er i stand til at flyve. Til gengæld er den en formidabel klatre! Med de store klør og et stærkt næb, formoder Kakapoen faktisk at komme op i toppen af selv de højeste træer. Den er nat-aktiv og bruger som en ugle dagen til at sove.
Kakapoen er endemisk, på lige fod med f.eks. Kiwien, hvilket betyder, at den kun findes på et sted. Kakpoen kan blive over hundrede år gammel, hvilket gør den til verdens ældste papegøje. Der Kakapoen er nat-aktiv har den knurhår ved næbroden, så den nemmer kan finde rundt, i den mørke skovbund.

Der Darwin i sin tid rejste til New Zealand, beskrev han sin første opdagelse af ugle-papegøjen så ledes:
" Når mørket faldte på, kunne man bokstave ligtalt bare gå ud til det nærmeste træ, ryste stammen og 4 kilo fugl ville komme dalene ned fra himlen. De lokale spiste dog ikke denne fugl, trods den er så nem at fange, men tilbad fuglen. Akkurat som man gjorde med Kiwien, der havde givet sin evne til at flyve til guderne, for at resten af skovens dyr kunne leve videre i fred. "

Engang var New Zealand bosted for flere 100.000 Kakapoer i flere millioner år. Kakapoen havde nemlig ingen naturlige fjender, der de polynesiske øer dengang kun var beboet af små reptiler og fugle.
Der Europæerne for ca. 150 år siden kom til New Zealand byggede de store gårde og plantager. De medførte også dyr som katte, hunde, rotter og fritter. Disse rovdyr gjorde det hurtigt af med bestanden af Kakapoer, og først i slutningen af 90'erne går det op for forskerene at der kun er 54 Kakapoer tilbage i hele verden. Herefter har man flyttet Kakapoerne til et sikkert resevat på New Zealand, og igennem de sidste 10 år er bestanden fordoblet. Dette betyder dog ikke fuglen er uden for farre, der de kun yngler hvis et bestemt træ giver ekstra mange nødder, hvilket sker sjældnere og sjældnere pga. den globale opvarmning.
Kakapoen lever normalt af rødder, blomster, blade, frugter og frø, men i parrings sæsonen spiser hunnen en bestemt slags nødder for at få nærring til at kunne lægge det forholdsvis store æg, men den op til ½ kilo tungen fugle unge ligger i.

Uden hjælp vil Kakapoen meget snart uddø...
Dette er heller ikke et enestående tilfælde...
Kakapoen er langt fra den eneste dyret art der er ved at uddø, og det er hovedsageligt os mennesker der er skyld i disse udryddelser. Global opvarmning og general hensigtsløshed, forudsager at dyr som Kakapoen ikke længere har mulighed for at overleve.
Jeg synes i hvertfald det er en skam, og opfordrer hermed ikke nødvendigvis til at donere tusinde af kroner til sådanne dyr, men skænk lige miljøet en tanke, sluk lyset, luk for varmen, genbrug, smid ikke affald i naturen og spred budskabet, for det er vores ligegyldighed og tanke om vi eger det hele der udryder andre arter... og det jo ikke helt fair, vel?

K.H. Vikingen!
Lille sorte Samba og Tango fra Ghana. Connection?
R.I.P katten Leopold
En hjælm er egentlig en ladebygning af træ, men kunne i gamle dage (1944) betyde en hjelm.

Fremlæggelsesmetoder i studie 10

I studie 10 må man gerne opføre sin fremlæggelse ved hjælp af:

-at synge

-at rappe

-bruge powerpoint
Den 12. februar 2012

Den dag bukker jorden under for global opvarmning.

Kæmpe vulelukan-udbrud og vi vil alle dø!

Men! Vi har regnet på det og kan godt redde nogen af os.. Problemet er: KINA!
Kina er onde, og hacker G-mail! Kina skal af landkortet. Ellers dør vi alle den 12. februar 2012!
Lotte tager USA og ved hvordan de har det, og gør dem opmærksomme på det..

-De har nu overtaget verdensherredømmet!

Studie 10'er spiser æble på præcist et minut!