onsdag den 14. april 2010

Dagens første tanke

Stine har to forskellige strømper på idag. Er der en skjult symbolik?

Sophie, Magnus und Johanne sind sehr albern!




Diese Bilder stammen aus der Schulegala!



Heute haben wir deutsch in studie-10. Deshalb schreiben wir den ganzen blog auf deutsch.

Chers Français. Comme la majorité des élèves ont allemande, nous avons décidé de mettre la totalité du blog en allemand. Si i n'est pas satisfait, doivent communiquer avec les étudiants français

Themas des Tag: Deutsch

Heute schreiben wir nur auf deutsch.

Kommentar von Uta: Großartig!

tirsdag den 13. april 2010

2 ud af 16 studie 10'ere har viklet stof omkring deres hoved; deraf én i farven lyserød og én, med hvilket kan beskrives af ordet turban.
5 ud af 19 studie-10'er har hørebøffer på. 3 har earplugs.

mandag den 12. april 2010

Studie-10 møder op i et MEGET ulækkert klasselokale!

Tirsdag den 13/4

Studie-10 møder på tragisk vis op til et ulækkert klasseværelse. Johanne analyserer situationen og konkludere, at rengøringsholdet: mandag, ikke har gjort rent dernede. "jeg er selv på mandagsholdet, men vi blev sat til at bære stole fra hallen i stedet" undskylder Johanne fra mandagsholdet. Lotte Tidemann og Nickie Kjær tog dog sagen i egen hånd, og har på forunderlig vis gjort klassen rent.

En sådan gerning bør belønnes, og vi vil fremover titulere Lotte og Nickie "Hverdagens helte"




Science var så spændende, at Nickie faldt i søvn.

Jonas Vendike aka Sifmo Pilfinger - Skizofreni?

Sifmo Pilfinger

Race: Små folk

Hold: De rejsende

Mennesket bag masken

Ny afsløring viser at Oscar bag de seje rynker og den rå attitude rent faktisk også er et menneske med følelser som smerte, frustration og som på billedet glæde.

Glæden ved toiletbesøg og de medfølgende Lokumsdigte.



Efter en lang, dag. Den ene bunke verbal lort vælter ud efter den anden. Min hjerne er sat i midlertidig standby tilstand, mens den venter på et rigtig afslappende toiletbesøg. Så meget verbalt affald som den har modtaget, hele dagen igennem, er det jo fuldkommen naturligt at forstå. Ik? Jeg elsker jo at slappe af ude på et skønt, varmt, velbelyst, indbydende, menneskeligt affaldscenter med nogle dejlige amatør tegneserier klasket op på væggene med sort sprittush . Det er et sted hvor tankerne kan få frit løb, og de helt igennem uindbydende oplevelser, inklusivt dem der oser af en enten forkert forståelse, eller bare ikke passer ind i min egen opfattelse af, hvordan hverdagen skal fungere, kan blive skyllet ud sammen med de menneskelige efterladenskaber. Mit første indtryk af det toilet jeg kommer ind i, passer umiddelbart ikke ind i billedet af mit yndlings toilet. Både gulvet og luften er rygmarvs forfrysende, og adskillige runde Ikea loftslamper er smadret, men skidt pyt, jeg kan nok drømme mig væk alligevel.

Det at folk kommer ind på toiletter, for derefter at krænge deres inderst tanker op på en væg, hvor enhver kan læse det, minder for mig om et desperat råb om hjælp. Når jeg har sagt dette mener jeg, ikke nødvendigvis at alle disse “lokumsdigte” udelukkende bunder i dårlige oplevelser, og sjælsudrivende livserfaring. Næ nej, de kan også bruges som modgift mod den, for få individer, livstruende sygdom kaldet “Kedsomhed”.

Men spørgsmålet er: hvad er kedsomhed egentlig? Er det en person der dukker frem fra ingenting, for dernæst at inficere din krop? Dette er nok ikke sikkert, men hvis man er lokumsdigt skribent kunne man sagtens bruge det som en fænomenal metafor. Jeg tror ikke at kedsomhed kan proppes i boksen med alle de onde ting, som terror, drab, stoffer og det der følger med. Men alligevel er der dog en utvivlsom forbindelse mellem disse ting. Nutidens unge ser netop kedsomheden som en ting, langt farligere end heroinens vanedannede virkning, terrorens gru og mordets blodrøde aftryk. Unge vil for alt i verden undgå fornemmelsen af intet at lave, og bare sidde og kigge på den samme graffiti plet i timevis. For alt i verden må stilheden ikke omringe dette skrøbelige væsen. Kedsomhedens virkning smitter også af på ting der omgiver os i vores dagligdag. Folk bliver myrdet, ikke fordi morderen kedet sig, men vedkommende manglede penge til de stoffer, som personen blev fanget af da han var ung og kedet sig. Nu og da bliver det også bragt frem i nyhederne at amerikanske soldater har skudt og dræbt flere civile i krigshærgede områder.
Dette kunne være et eksempel på ekstrem kedsomhed. Fordi som jeg tidligere nævnte, kan kedsomhed med lethed fører til drab, men der er noget mere gruopvækkende ved “fredsbevarende” styrker der dræber civile, end en hashpusher der likvidere sine dårligste betalere. De opret holder freden ved at dræbe.

Er man et levende væsen fordi at man altid har noget at lave? Kan man ikke også føle sig i live ved bare at sidde og fundere over nogle af de største spørgsmål i verden? Hvad laver vi her? Er vi blevet skabt for at kede os? I bund og grund vokser ideer jo ud af kedsomhed. Mange af de største vidundere i vor tid er groet ud af en kedsomhedsplaget student, normal borger, eller en gammel mand slash kvinde på et plejehjem syd for København.
Er man bekendt med moderne musikvideoer kan man også få øje på en hvis kedsomhed. Green day’s Jesus Of Suburbia er et glimrende eksempel. Jimmy fra en amerikansk forstad, føler at han eksisterer i sin hjemby, men han mangler noget i sig for at leve. Han keder sig, og vil væk, ind til storbyen for at miste sin kedsomhed. På den måde kan kedsomheden også bruges som et våben mod Nordamerikas til tider samfundsødelæggende kræfter.

Graffitien vi finder rundt omkring i kvarterer, rundt om i Danmark kommer også af kedsomhed. Tags, som vi ser rundt omkring på husmure, togstationer i hovedstadsområdet, offentlige toiletter og badeværelser hos kernefamilier med småbørn stinker decideret af kedsomhed, men alligevel kan det også være et råb om hjælp. Kernefamilier har opgivet drømmen om at deres små larmende unger, lærer at de ikke må tegne på væggene, dette kommer fra børnenes kedsomhed. Narkomaner skriver på de offentlige toiletters klinkevægge, i en eufori af stoffer, dette er levn fra deres kedsomhed da de startede på deres misbrug. Unge sniger sig ud om natten, og overmaler togstationer med gyselige tags fra deres fantasi, de flygter fra kedsomheden derhjemme. Folk skriver og illustrere deres digte på toiletdøre i et af de mange fugtige, klamme og hundekolde toiletter i hovedstadsområdet, og her sidder jeg. Jeg sidder og har fordybet mig i en historie om forfatterens fortabte kærlighed. Smukkere bliver det ikke. Ved at læse denne persons digt, ved jeg at han har kedet sig en del gennem livet. Med så godt et billedsprog, og besjælinger af diverse blomsterenge som han sammenligner sin fortabte kærlighedsromance med, kan jeg se hans kedsomhed, hvorefter han, i desperation har kastet sig over det at være “Lokumsforfatter”. Kedsomheden kan i sandhed også frembringe noget skønt.
Naturen har kaldet for mig, mit besøg på toilettet er noget til vejs ende. Mine ben får mig op og stå, mens jeg, ganske modvilligt, trækker blikket væk fra de mange digte rundt omkring. Hænderne famler efter eskrementrenseren. De får fat i den, trækker ud. Toilettet skvulper over med ulækre “plask, plask” lyde, alt imens jeg står, med et forundret blik. Mens jeg har siddet og læst de fremragende digte, har jeg helt glemt at dette toilet var et uskyldigt offer for min egen fremvoksende kedsomhed.

Jannik H. Brun

Jonas er sjov


Jonas griner rigtig meget, fordi han synes, at "ring of fire" er sjovt. Han er rigtig sjov når han griner og skræller appelsin. Han er mest sjov, når han putter meget appelsin i munden, så han lidt ligner en abe. han kigger på mig og begynder at smile, fordi han ved, at han er så sjov. Han griner af noget på internettet, fordi han er så sjov. Han er bare den sjoveste i verden!

På billedet laver Jonas noget fjollet sammen med Magnus. Han putter tungen ud af munden, selvom det er meningen, at man skal have tungen inden i munden, medmindre man er en hund. Magnus har vinkingehjelm på.
De er begge to meget sjove!

Den forstenede svamp

Magnus og My dokumenterer den forstenede svamp nøje. Frank ved ikke helt hvor gammel svampen er, men han ved, at det er en svamp. Men den er højst sansynligt ældre end kridttiden, hvilket vil sige at den er ældre end 300 milioner år. My siger: "Den er brun. Den ligner de der gule svampe, hvad er det nu de hedder? Kantaraller!"

Oscar er sej

Når Oscar snakker med folk, som f.eks. Frank laver han seje rynker i panden og kigger overlegent ud på klassen. Frank spørger senere hvad for et billede Oscar har fundet og om han kan vise det, men Oscar vil ikke vise det, Frank spørger igen om Oscar ikke vil vise det, men Oscar kigger sejt på Frank med rynkerne og svarer at det bare var fordi han skulle finde et billede af klassen. "Okay", siger Frank, "det er så i orden", måske er han lidt bange for Oscar da han jo er rigtig rå. Vi venter stadig på billedet.

Dagens kanin:

Vi har om vulkaner... "Ja det er fint" siger Frank til sine børn
Frank har fundet en lyserød sten, som er forstenet havbund!! :O Man kan mærke rillerne og det er ligesom at gå på en sandbund.. bare med fingrene.

Mystery of the day: Vand er en bevægelse. Men hvordan??

Frank har Trilobit, Ortoceratit (et blæksprutte kræmmerhus) og Svamp

Jonas (Muffi) er fin i tøjet i dag!
Lotte Tidemann har lagt sig syg
Magnus mediterer
Johanne søger baggrund til Camilla

Frank kan ikke skrue op. Mikkel synes det er en god idé at skrue op for højtalerne, hvis lyden skal være højere. Frank udnævner Toke til Lyd-nørd. "Du skal ikke gøre det" siger Daniel.

Dagens program: